image.jpg

Derginin Adı: Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Dergisi
Cilt: 2015/6
Sayı: 1
Makale Başlık: simulate_CAT: A Computer Program for Post-Hoc Simulation for Computerized Adaptive Testing
Makale Alternatif Dilde Başlık: simulate_CAT: Bilgisayar Ortamında Bireyselleştirilmiş Testler için Post-Hoc Simulasyon Yazılımı
Makale Eklenme Tarihi: 21.07.2015
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: This paper presents a computer software developed by the author. The software conducts post-hoc simulations for computerized adaptive testing based on real responses of examinees to paper and pencil tests under different parameters that can be defined by user. In this paper, short information is given about post-hoc simulations. After that, the working principle of the software is provided and a sample simulation with required input files is shown. And last, output files are described.
Alternatif Dilde Özet: Bu çalışmada yazar tarafından geliştirilmiş olan bir bilgisayar yazılımı tanıtılmaktadır. Söz konusu yazılım bilgisayar ortamından bireyselleştirilmiş test yaklaşımı için, kullanıcı tarafından tanımlanabilen farklı parametreler altında, bireylerin kağıt kalem testlerine verdikleri yanıtları kullanarak post-hoc simulasyonları yapmaktadır. Çalışmada once post-hoc simulasyonlar hakkında kısa bir bilgi verilmekte, ardından yazılımın çalışma prensibi ve gerekli dosyalar ile birlikte örnek bir simulasyon gösterilmektedir. Son olarak da, çıktı dosyaları tanıtılmaktadır.

PDF Formatında İndir

Download PDF