image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2004/3
Sayı: 1
Makale Başlık: İlköğretim Öğrencilerinin Bilgi Teknolojilerinden Yararlanma Düzeyleri Üzerine bir Araştırma
Makale Alternatif Dilde Başlık: A Research About Primary School Students Level Who Takes Advantage From Information Technology
Makale Eklenme Tarihi: 9.09.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Günümüzde bilimle, bilgi teknolojisi arasında doğrudan bir ilişki oluşmuştur; başka bir deyişle, bilgi teknolojileri bilimsel araştırma sürecinin bütün safhalarında (veri derlenmesi, veri yönetimi-analizi ve elde edilen bilgilerin yayılması) doğrudan kullanılmaktadır. Bilgi teknolojileri istisnasız bütün bilim dallarında kullanılmaktadır. Birçok ülkede eğitim sistemleri, bilgininin işlenmesi saklanması ve iletilmesi olan enformatik ile bilgisayar ortamında uzaktan eğitim üzerine oturtulmaktadır. Bilgisayar kullanımının hayatın bütün alanlarına aktif ve yoğun olarak girmiş olması, fen bilimlerini ve sosyal bilimleri ayırmaksızın tüm dallarda bilgisayar bilimleri ve bilgisayar ortamında uzaktan iletişim konularına aşina olmayı zorunlu hale getirmiştir. Ülkemiz orta öğretim kurumlarında da öğrencilerin bilgi teknolojilerinden yararlanma imkanları her geçen gün artmaktadır. Ancak bilgi teknolojilerinden yararlanmada kullanılan araç ve gereçlerin niceliği kadar niteliği de önemlidir. Gelişen teknoloji ile birlikte bireylerin bilgi teknolojisi kullanım imkanları da artmaktadır. İlköğretim öğrencilerinin bilgi teknolojilerinden yararlanma durumları ileri ki öğrenim hayatlarının kalitesini çok fazla oranda etkilemektedir. Bu araştırmada ilköğretim öğrencilerinin bilgi teknolojisi kullanma durumları ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Nowadays, there is a relation between science and information technology; in another words, information technologies directly used in any level (data collection data management – analysis and presentations of collected data) of scientific researches. Information technologies are being used in all kind of science branches without any exception. In many countries education system, preservation of information process and transfer is being set on computer surroundings and they are focused on distance learning programs. Computer usage entered in any part of life and it is being used intensively. It is necessary for one to be familiar with any kind of information subjects in computer science and surroundings without making any science and social science exception. In our country primary educations students number who take more advantage from information technologies increases everyday. However the equipments and materials quantity, which is being used to take advantage from information technologies, is important as its quality. Individual’s usage opportunities increase with developing technology. The primary school student level at the usage of information technology will affect their future education life quality. In this research, we tried to present primary school student’s conditions of using information technology.

PDF Formatında İndir

Download PDF