image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2005/4
Sayı: 1
Makale Başlık: Developing a Technology Attitude Scale for Pre-Service Chemistry Teachers
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 10.09.2015
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Technological tools, which meet the needs of the society, have become more addictive for people with the rapid development of technology. These tools have also been used in the field of education and improved through the Internet where there is continuous information exchange. Educators needed the attitudes of the students towards technological tools, especially the Internet, and have developed scales in various structures. The aim of this study is to develop a “the scale of attitude towards technology” in order to assess the attitudes of pre-service chemistry teachers towards technological tools. In the light of the examined data, a 5-point Likert type scale consisting of 50 items was developed and administered to 162 students, who formed the sampling. At the end of the analysis, a scale with a reliability coefficient of 0,8668 consisting of 19 items and 5 subscales called “not using technological tools in education, using technological tools in education, the effects of technology in educational life, teaching how to use technological tools and evaluating technological tools.”
Alternatif Dilde Özet: Toplumun ihtiyacı olan gereksinimlerini karşılayan teknolojik araç-gereçler, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle insanları kendilerine daha da bağlamaktadır. Bu araçlar yıllar boyunca eğitim alanında da kullanılmış ve sürekli bilgi alış-verişinin sağlandığı internet ortamıyla daha da gelişmiştir. Eğitimciler tarafından öğrencilerin teknolojik araçlara, özellikle de internete karşı tutumlarına ihtiyaç duyulmuş ve çok farklı yapılarda ölçekler geliştirilmiştir. Bu çalışmanın amacı hizmet öncesindeki kimya öğretmenlerinin teknolojik araçlara karşı tutumlarını değerlendiren “teknoloji tutum ölçeği” nin geliştirilmesidir. İncelenen kaynaklar ışığında 50 maddelik 5’li likert tipi ölçek oluşturulmuş, örneklem olarak seçilen 162 öğrenciye uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda “teknolojik araçların eğitim alanında kullanılmama durumu, teknolojik araçların eğitim alanında kullanılma durumu, teknolojinin eğitim yaşamına etkileri, teknolojik araçların kullanımının öğretilmesi ve teknolojik araçların değerlendirilmesi” isimli 5 alt başlık içeren ve 19 maddeden oluşan, güvenirlik katsayısı 0,8668 olan ölçek geliştirilmiştir.

PDF Formatında İndir

Download PDF