image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2005/4
Sayı: 3
Makale Başlık: İşitme Engelli Çocuklarda Bireyselleştirilmiş Okuma Eğitimi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 11.09.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu makalenin amacı işitme engelli çocuklar için bireyselleştirilmiş okuma programının düzenlenmesi, bire bir öğretme sürecinde ve grup eğitiminde çocuğa uygun okuma materyalinin kullanılması ve uygulamada dikkat edilmesi gereken önemli özelliklerin açıklanmasıdır. Uygulama sürecinde işitme engelli çocuklar için önerilerde bulunularak alanda çalışan öğretmen ve uzmanların bireyselleştirilmiş okuma öğretimini Türkçe ders programlarına yerleştirmelerine destek olunacağı düşünülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: This study aims to explain preparing individualized reading instruction; use of appropriate reading material in individual and group sessions; and important features of this approach/technique while teaching hearing impaired children. It is thought that suggestions related to practice would help/support integration of individualized reading instruction into Turkish lesson programme by teachers and specialists who work with hearing impaired children.

PDF Formatında İndir

Download PDF