image.jpg

Derginin Adı: tojet
Cilt: 2006/5
Sayı: 2
Makale Başlık: An Exploratory Study of English Language Teachers’ Beliefs, Assumptions and Knowledge about Learner-Centeredness
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 11.09.2015
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: The purpose of this comparative case study was to explore English language teachers’ beliefs, assumptions and knowledge about learner-centeredness and to see how they implement learner-centeredness in their classrooms. The study was conducted at one public and one private primary school in Istanbul. Focus group interviews were held in each school with thirteen teachers of English and then individual interviews and observations were carried out with four volunteer teachers being 2 from the public primary school during the spring semester, 2004-2005. The four participant teachers were observed in their classrooms ten times along with before- and after-class observation reflections facilitated by the researcher. These observations were accompanied by document analysis. Data from the interviews were inductively analyzed. The findings indicated that public school EFL teachers had limited knowledge to implement learner-centeredness whereas private teachers did not.
Alternatif Dilde Özet: Bu karşılaştırmalı olgu incelemesinin amacı İngilizce öğretmenlerinin öğrenen-odaklılık ile ilgili inanç, düşünce ve bilgilerini araştırmak ve öğrenen odaklılığını derslerinde nasıl uyguladıklarını görmektir. Araştırma İstanbul’da bir tane devlet, bir tane özel ilköğretim okulunda yürütülmüştür. Her okulda öğretmenlerle odak kümeleri oluşturulmuş, kendileriyle teker teker görüşmeler yapılmış ve özel ilköğretimde çalışan 2 ve devlet ilköğretim okulunda görev yapmakta olan 2 öğretmen olmak üzere toplam 4 gönüllü öğretmen 2004- 2005 Bahar yarıyılı boyunca gözlemlenmiştir. Katılan dört öğretmenle yapılan 10’ar gözlemin her birinin öncesinde ve sonrasında bu öğretmenlerin görüşleri alınmıştır. Bu gözlemler belge çözümlemesiyle işlenmiş, görüşmeler tümevarımsal olarak çözümlenmiştir. Araştırma sonuçları devlet ilköğretim okulunda çalışan İngilizce öğretmenlerinin öğrenen-odaklılığı konusunda bilgi eksikliğine sahip olduklarını göstermiştir. Özel ilköğretim okulu öğretmenleri içinse bu durum söz konusu değildir.

PDF Formatında İndir

Download PDF