image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2012/2
Sayı: 5
Makale Başlık: MOBILE GOVERNMENT, PARTICIPATION, WEB SERVICES AND CONFIGURATION MANAGEMENT
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 7.07.2012
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu çalışma, öncü bir e-katılım ve m-devlet aracı olarak UbiPOL projesi hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Çalışmadaki metin akışı, öncelikle mobil devlet, yönetişim ve katılımcılık üzerine bir kaynak taraması temeline dayanmaktadır. Ardından bütünleyici olarak projenin genel sistem ve özel teknik bilgilerine yer verilmiştir. Örneğin SOAP web servisleri, bir web uygulaması olarak politika üretme iş akışı motoru ve yardımcı editörü, diğer bilgilerin yanında, verilmektedir. Ayrıca, konfigürasyon yönetimi ve web hizmetlerdeki yenilikçi özelliklere vurguda bulunulmaktadır. Ortaya çıkan sistem, lokasyon-tabanlı yenilikçi bir vatandaş anket uygulaması olarak (yerel) kamu kurumları için önemli kullanım alanları sunmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: This paper aims to provide information on UbiPOL project, as a leading-edge e-participation and m-government tool. The discussion is based upon a literature review on mobile government, governance and participation. Project’s general system and specific technical information are also provided to complement, such as SOAP web services, policy making work flow (pmwf) engine and its corresponding editor as a web application, among other more peripheral tasks such as developing “clustering” and “topology” in commons module, and providing some geographical data regarding the POIs in Turkey to field trials. The main focus of the paper is the specifically underlying innovative features about web services and configuration management. The resulting system can be considered an innovative location-based citizen survey application, with important usage areas for ( local) public institutions.

PDF Formatında İndir

Download PDF