image.jpg

Derginin Adı: Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt: 2008/1
Sayı: 1
Makale Başlık: KATHERINE MANSFIELD’IN KISA ÖYKÜLERINDE SEMBOL, İMGE KULLANIMI VE YORUMLANMASI
Makale Alternatif Dilde Başlık: THE USE OF SYMBOLS AND IMAGERIES AND THEIR INTERPRETATIONS IN KATHERINE MANSFIELD’S SHORT STORIES
Makale Eklenme Tarihi: 12.08.2012
Okunma Sayısı: 9
Makale Özeti: Genel anlamda Katherine Mansfield’in kısa öykülerinde üslup ve teknik açıdan göze çarpan en önemli hususlar yazarın kullandığı sadelik ve konuşma dilidir. Katherine Mansfield’in eserlerindeki karakterler detaylı ve kapsamlı yer tutmaktadırlar. Mansfield zengin imalar yoluyla okurun ilgisini çekmeyi başarır. Yaşamın bir kesiti üzerinde odaklanmayı imge ve dil yoluyla oluşturarak zengin tanımlamalarla günlük deneyimlerin bir betimlemesini çizer.
Alternatif Dilde Özet: In general aspect, the most striking features in Katherine Mansfield’s short stories style and tehcnique can be found in her use of simplicity and colloquialness. The extensively detailed characters and environments contained in most of Katherine Mansfield's works. Mansfield succeeds to engage the reader through the rich suggestiveness of her surroundings. Through imagery and language, she establishes a focus on a 'slice of life' and draws the portrayal of everyday experience with rich descriptions in her examples.

PDF Formatında İndir

Download PDF