image.jpg

Derginin Adı: Üstün Yetenekliler Eğitimi Araştırmaları Dergisi
Cilt: 2015/3
Sayı: 1
Makale Başlık: The Remarks Of Gifted Students Attending Science And Art Center About Communication Skills
Makale Alternatif Dilde Başlık: Bilim Ve Sanat Merkezi’ne Devam Eden Özel Yetenekli Öğrencilerin İletişim Becerileriyle İlgili Görüşleri
Makale Eklenme Tarihi: 14.01.2016
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: The aim of this study is to determine gifted and talented students’ communication skills. The study has been fulfilled with 60 gifted and talented students attending to İstanbul Science and Art Center. In the study, using qualitative research method, the data has been obtained with the survey consisting of six open –closed questions ‘Gifted Students’ remarks about communication skills. As the data was analyzed with content analysis method, validity and credibility were provided by writers and specialists. As a consequence it has been established that gifted students attending İstanbul Science and Art Center are able to share their feelings and ideas easily and are understood much better by BİLSEM friends and by BİLSEM teachers. Moreover it has been determined that the gifted students are understood by their families, that their ideas are appreciated and they are considered important. It has been confirmed that they get training in accordance with their abilities also, they enjoy joining new environments and make new friends.
Alternatif Dilde Özet: Bu çalışmanın amacı üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilerin iletişim becerilerini saptamaktır. Çalışma, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezine devam eden 60 üstün zekâlı ve yetenekli öğrenciyle gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı çalışmada, veriler altı açık uçlu sorudan oluşan “Özel Yetenekli Öğrencilerin İletişim Becerileriyle İlgili Görüşleri Anketi” ile elde edilmiştir. Veriler, içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiş olup güvenirlik - geçerlik yazar ve uzmanlar tarafından sağlanmıştır. Sonuç olarak İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden özel yetenekli öğrencilerin duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde paylaşabildikleri, BİLSEM arkadaşları ve BİLSEM öğretmenleri tarafından daha iyi anlaşıldıkları tespit edilmiştir. Yine özel yetenekli öğrencilerin aileleri tarafından anlaşıldıkları; düşüncelerine değer verildiği, önemsendikleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim aldıkları, yeni ortamlara girmekten ve yeni arkadaşlıklar edinmekten keyif aldıkları tespit edilmiştir.

PDF Formatında İndir

Download PDF