image.jpg

Derginin Adı: The International Journal of Research in Teacher Education (IJRTE)
Cilt: 2014/5
Sayı: 3
Makale Başlık: The periodical research on the experiences of the college students with ADHD: A mixed study
Makale Alternatif Dilde Başlık: Dikkat eksiliği ve hiperaktif olan üniversite öğrencilerinin deneyimleri üzerine dergi çalışmaları: Bir çoklu çalışma
Makale Eklenme Tarihi: 15.01.2016
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: To explore the content of the papers on the experiences of college students with ADHD and its implications as a mixed study, complementing recent related studies as there have not been any review of the research in response to concerns about small number of studies in this field in the light of North’s New Institutional Theory. The sample consisted of 88 papers in this field based on the Web of Knowledge and other databases. Results: There were 36 papers on the adjustment, 11 papers on the career development, 8 papers on the personality, 6 papers each on the identity management, learning behavior, and relationships of these students. There were also 15 papers in other 8 topical areas. These papers provided a context for the stimulation of the future research in these dynamic areas with a focus on the under-researched areas for the key stakeholders.
Alternatif Dilde Özet: North’un Kuralsal kuramı çerçevesinde dikkat eksiliği ve hiperaktif olan üniversite öğrencilerinin deneyimleri üzerine yapılmış dergi yayınlarını araştırmak, bu şekilde bu alanda yapılmış çok az çalışma olduğu yolundaki endişeleri dikkate almak ve bu alanda yapılmış son yıllardaki çalışmaları dikkate almak. Web of Knowledge ve diğer araştırma veri tabanları üzerinde çalışılarak 88 dergi yayınına erişilmiştir. Belli başlı çalışma alanları olarak düzenlemeler (36 çalışma), mesleki gelişim (11 çalışma), kişilik (8 çalışma), kimlik yönetimi, öğrenme davranışları ve diğer öğrenciler ile ilişkiler (her biri 6 çalışma) ön plana çıkmaktadır. Diğer 8 küçük alanda da 15 dergi yayını yapılmıştır. Bu çalışmada ele alınan 88 dergi yayını gelecekte bu dinamik çalışma alanlarında akademik çalışmalar için bir temel oluşturmaktadır. Gelecekteki çalışmaların az araştırılmış alanlarda yoğunlaşması beklenmektedir.

PDF Formatında İndir

Download PDF