image.jpg

Derginin Adı: İktisadi İdari Bilimler Dergisi
Cilt: 2012/3
Sayı: 6
Makale Başlık: MEDIA LITERACY ON THE USE OF SOCIAL NETWORKING SITES (FACEBOOK AND TWITTER) FOR YOUTH IN INDONESIA
Makale Alternatif Dilde Başlık: SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİN (FACEBOOK VE TWITTER) ENDONEZYADA’Kİ GENÇLERE YÖNELİK OLARAK KULLANIMINDA MEDYA OKURYAZARLIĞI
Makale Eklenme Tarihi: 1.12.2012
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: The background of this writing is due to the fact that a number of Indonesian youth has not reflected the Indonesian values basis in using SNS (particularly Facebook and Twitter). Indonesian values such as politeness, not exposing private matters in public, togetherness and cooperation on mutual assistance are not reflected in Indonesian youth attitude at the time of using Facebook and Twitter. This writing is aimed to formulate what type of media literacy can be applied in Indonesia. On the basis of the said phenomena, the writing result offers media literacy which is based on Indonesian values, that can be applied by the youth at the time of using Facebook and Twitter, in the sense that values followed by Indonesian society among others togetherness, mutual assistance, cooperation in gathering donation and other type of mutual assistance, politeness (control of freedom of expression on SNS), honesty, justice, social hospitality in social interaction, tolerance and democracy, shall be reflected in the youth SNS.
Alternatif Dilde Özet: Bu çalışmanın arka planı, birçok Endonezyalı gencin SPS (özellikle Facebook ve Twitter) kullanımı nedeniyle Endonezya’nın değerlerini yansıtmadığı gerçeğine dayanmaktadır. Endonezya’nın kibarlık, özel konuların dışa vurulmaması, karşılıklı yardıma dayanan işbirliği ve beraberlik gibi değerleri; Facebook ve Twitter’ın kullanımı sırasında Endonezyalı gençlerin tutumlarına yansımamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Endonezya’da ne tür medya okuryazarlığının uygulanabileceğini belirlemektir. Belirtilen olgu temelinde bu çalışmanın sonuçları; Endonezya değerlerini temel alan, Facebook ve Twitter kullanılırken Endonezyalı gençler tarafından uygulanabilecek ve diğerlerinin yanı sıra beraberlik, karşılıklı yardımlaşma, bağış toplanmasında işbirliği ve diğer tür karşılıklı yardımlaşmalar, kibarlık (SPS’de ifade özgürlüğünün kontrol edilmesi) dürüstlük, adalet, sosyal etkileşimde misafirperverlik, tahammül ve demokrasi gibi Endonezya toplumu tarafından izlenen değerlerin SPS gençliğine yansıtılması bağlamında medya okuryazarlığı önerisinde bulunmaktadır.

PDF Formatında İndir

Download PDF