image.jpg

Derginin Adı: Eğitim ve Bilim
Cilt: 2016/41
Sayı: 183
Makale Başlık: İlişkilendirme Becerisinin Matematik Öğretiminde Kullanımının Geliştirilmesi İçin Kavramsal Çerçeve Önerisi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 18.02.2016
Okunma Sayısı: 6
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı matematik derslerinde ilişkilendirmenin nasıl yapılabileceğine dair bir kavramsal çerçeve ortaya koymaktır. Çalışmada öncelikle hem matematik hem de matematik eğitimi açısından ilişkilendirmenin önemi üzerinde durulmuştur. Daha sonra matematik eğitiminde ilişkilendirmenin genel olarak hangi anlamda ele alındığı açıklanmıştır. Devamında, ilişkilendirme becerisinin operasyonel hale getirilmesine katkı sunmak amacıyla, bu becerinin dört ana bileşenden oluştuğu ortaya konulmuştur; i.)kavramlar arası ilişkilendirme, ii.) farklı gösterimler arasında ilişkilendirme, iii.) gerçek hayatla ilişkilendirme ve iv.) farklı disiplinlerle ilişkilendirme. Her bir bileşen örneklerle açıklanmış ve sonrasında bu bileşenlerin birbiriyle ilişkileri irdelenmiştir. Çalışma bu kavramsal çerçevenin matematik öğrenimi ve öğretimi açısından sağladığı faydalar hakkındaki tartışma ve ileri araştırmalara dönük sonuç ve öneri kısımları ile sonlandırılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF