image.jpg

Derginin Adı: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2016/1
Sayı: 1
Makale Başlık: İŞ-AİLE ÇATIŞMASINI YÖNETME ÖZ-YETERLİĞİ ÖLÇEĞİ: TÜRK ÖRNEKLEMİ İÇİN PSİKOMETRİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 16.03.2016
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: İş-Aile Çatışmasını Yönetme Öz-Yeterliği Ölçeği (İAÇ-ÖÖ) bireylerin iş ve aile rolleri arasındaki çatışmayı yönetme becerilerine yönelik inançlarını ölçmek için Cinamon (2003) tarafından İsrail’de geliştirilmiştir. Ölçek, Hennesy & Lent (2008) tarafından İngilizce’ye uyarlanmıştır. Bu çalışmanın amacı, İAÇ-ÖÖ’nin güvenirliğini ve faktör yapısını incelemektir. Araştırmanın örneklemini Uşak İl’inde kamu ve özel sektörde çalışan 224 kadın oluşturmuştur. Ölçeğin yapı geçerliğini değerlendirmek için, Cinamon (2003) ve Hennesy & Lent (2008)’in modelleri doğrulayıcı faktör analizinde model karşılaştırması yapılarak karşılaştırılmıştır. Analiz sonuçları, Türk örneklemi için en uygun modelin Hennessy & Lent (2008)’in olduğunu göstermektedir. Ölçeğin güvenirliği Cronbach’s alfa (α) ve bileşik güvenirlik (CRC) katsayıları hesaplanarak bulunmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF