image.jpg

Derginin Adı: Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2012/10
Sayı: 2
Makale Başlık: SOSYAL PAZARLAMA VE SOSYAL PAZARLAMA KARMASI: ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KOMŞU KOLLAMA PROJESİ ÖRNEĞİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: SOCIAL MARKETING AND SOCIAL MARKETING MIX: CASE STUDY OF KOMŞU KOLLAMA PROJECT OF ANTALYA POLICE DEPARTMENT
Makale Eklenme Tarihi: 4.06.2013
Okunma Sayısı: 4
Makale Özeti: Sosyal pazarlama kavramı, kâr amacı gütmeksizin sosyal fayda yaratmak amacıyla yürütülen faaliyetler için kullanılmaktadır. Sosyal pazarlama sürecinde, ortaya konulan düşünceye ürün gibi yaklaşılmakta ve bir pazarlama karması oluşturulmaktadır. Sosyal pazarlama, aktarılan düşüncenin tıpkı bir ürün gibi pazarlama tekniklerinden faydalanılarak sunulması gerekliliği üzerinden hareket etmektedir. Bu kapsamda hazırlanan çalışmada sosyal pazarlama kavramı, sosyal pazarlama uygulamalarının işleyiş süreci ve sosyal pazarlama karması açıklanmakta ve Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Komşu kollama projesi bir sosyal pazarlama uygulaması örneği olarak incelenmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Social marketing term is used for acivities which are aimed to produce social benefits not for goaling profit. In social marketing process, idea is treated such as a product and the marketing mix is created for this idea. Social marketing acts through that the idea transmitted should be presented as well as a product using marketing technique. In this study, social marketing concept, the process of social marketing practises and social marketing mix are explained and a social marketing case study which has applied by Antalya Police Department called Neighbourhood Watch Project is analyzed.

PDF Formatında İndir

Download PDF