image.jpg

Derginin Adı: Dergiabant
Cilt: 2016/1
Sayı: 7
Makale Başlık: KADRİ EFENDİ (1084/1674), HAYATI, İLMİ ÇALIŞMALARI VE (VÂKİÂTUL’MÜFTÎN) ADLI KİTABINDAKİ YÖNTEMİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: QADRI EFENDI (1084/1674), HIS LIFE, SCHOLARLY WORKS AND HIS METHOD IN “VAKIATU’L-MUFTIN”
Makale Eklenme Tarihi: 16.06.2016
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu makale, bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde müellif kısaca tanıtılarak, yetişmesi, tedris, kaza ve ifta faaliyetleri ve ilmi eserleri hakkında bilgi verilmiştir. Ikinci bölümde ise onun Vâkiâtu’l-müftîn adlı kitabı tanıtılmış, bu kitabın Hanefi mezhebinin diğer kitapları arasında yerinden ve yönteminden bahsedilmiştir. Ayrıca, bu kitapta müellifin kullandığı özel terimler ve remizlere dair bir liste de ekte sunulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: This article contains an introduction and two parts. First part presents shortly life story of the author, his works in fields of teaching, judging and giving legal opinions. The second part deals with his method in his well-known book “Vakiatu’l-muftin” as an important fatwa collection in Hanafi literature. In addition, a list of special terms and symbols used in this book is presented at the end.

PDF Formatında İndir

Download PDF