image.jpg

Derginin Adı: Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi
Cilt: 2016/4
Sayı: 1
Makale Başlık: Fen ve Matematik Alanı Mezunlarının 2014 Yılı KPSS-P10 ve KPSS-P121 Puanlarının Farklı Değişkenler Açısından Karşılaştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 15.02.2017
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı, fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanına kaynak teşkil eden bölümlerden mezun olan, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan ve atanan öğretmen adaylarının başarı durumlarının karşılaştırılmasıdır. Araştırma, eğitim fakülteleri ile diğer fakültelerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarından mezun, öğretmenlik alan bilgisi testine katılan ve ataması yapılan öğretmen adayları üzerinden gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada elde edilen veriler üzerinden betimsel istatistikler hesaplanmış ve karşılaştırmalar yapılmıştır. Öğretmenlik alan bilgisi testine katılan 40.565 adayın KPSSP-10 sınavı KPSSP-121 testinin 60-100 puan aralığı, cinsiyet, doğru cevap ortalamaları, atananların sayısal dağılımları, atama başarı puan ortalamaları birbiri ile kıyaslanmıştır. Bu sınavlarda eğitim fakültesinden mezun olan öğretmen adaylarının puan ortalamaları diğer fakülte mezunlarına göre yüksek çıkmıştır. Bu çalışma sonuçlarının Türkiye’nin öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF