image.jpg

Derginin Adı: Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi
Cilt: 2016/4
Sayı: 1
Makale Başlık: 8. Sınıfta Görme Yetersizliği Olan Öğrencilere Yaşamımızdaki Elektrik Ünitesinin Öğretimi: “Nasıl Işık Saçar? Nasıl Isınır?” Etkinliği
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 15.02.2017
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu çalışma görme yetersizliğine sahip olan 8. Sınıf öğrencilerinin ‘Yaşamımızdaki Elektrik’ ünitesi ‘Elektrik enerjisinin ısıya (ısı enerjisine) ve ışığa (ışık enerjisine) dönüşümü’ hedefi kapsamında yer alan, ısı ve ışık enerjisi ile ilgili olan kazanımlara yönelik olarak düzenlenen bir etkinliği içermektedir. Öğrencilerin bireysel özelliklerine uygun bir şekilde uyarlamalar yapılan ‘Nasıl Işık Saçar, Nasıl Isınır?’ etkinliğinin öğrencilerin öğrenme düzeylerine katkısı incelenmiştir. Verilerin analizi sonucunda ünitede yer alan bazı kazanımlara yönelik olarak yapılan ve öğrencilerin görme yetersizliği düzeylerine göre planlanan etkinliğin öğrencilerin öğrenme düzeylerine olumlu katkılar sağladığı belirlenmiştir. Bu sonuca bağlı olarak görme yetersizliği olan öğrencilerin eğitiminde öğrenci özelliklerinin dikkate alınarak öğretim yapılması önerilmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF