image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 1
Makale Başlık: GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİNİN GELİŞİMİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 61
Makale Özeti: This study aims to determine the importance of science education, to present a brief historical development of science education and to analyse which factors are effective for its development. This paper consists of three parts: The importance, aims, and objectives of science and technology education will be pointed out in the first part of this paper. Secondly, a brief historical development of science education will be presented. Then, some factors and reasons which can cause failure in science education will be discussed. Finally, some suggestions for development will be considered
Alternatif Dilde Özet: Bu çalışma fen bilimleri eğitiminin önemini tespit etmeyi, fen bilimleri eğitiminin tarihi gelişimini, ve bu gelişimde etkili olan faktörleri analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu makale üç kısımdan oluşmaktadır: fen bilimleri ve teknoloji eğitiminin önemi ve amaçları birinci kısımda işaret edilecektir. Ikinci olarak, fen bilimleri eğitiminin kısaca tarihi gelişimi verilecektir, ve daha sonra, fen bilimleri eğitiminin başarısızlığına sebep olabilecek bazı faktörler ve bunların sebepleri tartışılacaktır. Son olarak da, fen bilimleri eğitiminin gelişimi için bazı tavsiyelerde bulunulacaktır.

PDF Formatında İndir

Download PDF