image.jpg

Derginin Adı: Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi
Cilt: 2017/5
Sayı: 1
Makale Başlık: Nesnel ve Dijital “Uygula Öğren Periyodik Cetvel” Materyalinin Öğrenci Başarısına Etkisinin Araştırılması
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 29.06.2017
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Çalışmanın temel amacı “Uygula Öğren Periyodik Cetvel” adı verilen materyali nesnel ve dijital olarak geliştirmek, uygulamak ve materyallerin öğrenci başarısı, bilişsel gelişim, üniteye yönelik tutum ve bilgi kalıcılığına etkisini araştırmaktır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında sekizinci sınıfa devam eden toplam 110 öğrenci örneklemi oluşturmaktadır. Veri toplama araçları başarı testi ve tutum ölçeğidir. Uygulama sonunda başarının Deney Grubu-1 (DG1) lehine arttığı gözlenmiştir (p<0.05). DG1 öğrencileri bilişsel öğrenme açısından üç bilişsel seviyede de (bilgi, kavrama, uygulama) diğer iki gruba göre daha başarılıdır. Bilginin kalıcılığı açısından ise Kontrol Grubu (KG) öğrencilerinde en az değişim olmuştur. Nesnel ve dijital materyalin öğrencilerin üniteye yönelik tutumları üzerinde de anlamlı etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle periyodik cetvel konusu işlenirken hem nesnel hem de dijital materyallerin kullanılması, öğrencilerin başarılarının artması açısından etkilidir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF