image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 1
Makale Başlık: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNA KADAR KIBRIS MESELESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 10
Makale Özeti: In this article it was studied,the history of Cyprus from English sovereignty to the foundation of Turkish Republic of North Cyprus (TRNC). The period which was very troublesome for Turkish Cypriot and the results of Republic of Cyprus were investigated in this study. The idea emphasized in the article that: “Turkish Republic of North Cyprus is necessary for the peace in Cyprus”
Alternatif Dilde Özet: Bu makalede, İngiltere’nin adada söz sahibi olmasından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşuna kadar olan Kıbrıs tarihi incelenmiştir. Bu dönemde Kıbrıs Türklüğünün çektiği sıkıntılar, adada oluşturulmaya çalışılan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin siyasî durumu ve geleceği değerlendirilmiştir. Kıbrıs Türkleri tarafından kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin adadaki mevcut barış ve huzur ortamının devamı için gerekli olduğu çalışmada vurgulanmıştır.

PDF Formatında İndir

Download PDF