image.jpg

Derginin Adı: Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2006/8
Sayı: 2
Makale Başlık: TÜRKİYE FAUNASI VE ASYA KITASI İÇİN YENİ KAYIT OLAN ÜÇ DINYCHUS (ACARI: UROPODINA: URODINYCHIDAE) TÜRÜ
Makale Alternatif Dilde Başlık: THREE NEW DINYCHUS SPECIES (ACARI: UROPODINA: URODINYCHIDAE) FOR TURKEY AND ASIAN CONTINENT
Makale Eklenme Tarihi: 19.12.2013
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışmada, Erzincan ve Erzurum illeriyle ilçelerinden toplanan Türkiye ve Asya kıtası için yeni kayıt olan Dinychus inermis, D. undulatus, D. carinatus tespit edilmiştir. Teşhis edilen Dinychus türlerinin ve çeşitli evrelerinin, örneklerimiz üzerinden şekilleri çizilmiş, çeşitli organlarının ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş, Türkiye’den yakalanan türler için bir teşhis anahtarı düzenlenmiş ve dünyadaki yayılışları verilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: In this study, collected from Erzincan and Erzurum provinces and their counties, Dinychus inermis, D. undulatus and D. carinatus are are new for Turkish fauna and Asian continent Dinychus species were established. The drawings and measurements of various organs of the species of the genus Dinychus and their distribution in the world have been given. Also, it has been reviewed their definitions and arranged an identification key for the Turkish species.

PDF Formatında İndir

Download PDF