image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 2
Makale Başlık: GRUP ÇALIŞMASI VE İŞBİRLİKLİ ÇALIŞMA ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA VE İLKÖĞRETİM ÖĞRETMENLERİ İÇİN BAZI ÖNERİLER
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 103
Makale Özeti: Group work is one of the teaching strategies used by teachers who attempt to make their teaching more effective. Collaborative work is an important aspect of group work. Even though group work is used by some teachers in their classrooms, there is a considerable variation in the extent and nature of such work. Therefore, it is necessary to examine group and collaborative work, to indicate their importance and the variable use of these techniques. In this study, firstly, collaborative work has been defined and then its importance, purposes, benefits for both students and teachers, and some problems that teachers confront in their classrooms have been discussed. Secondly, the variation between the teachers who are using group work, collaborative work, individual or whole class work have been explored and different kinds of group work have been described. Then, some research evidences on group work have been referenced and the consistency of results has been discussed. Finally, some recommendations for teachers in using group work and collaborative work have been made.
Alternatif Dilde Özet: Grup çalışması, öğretimlerini daha etkili hale getirmeye çalışan öğretmenlerin başvurduğu öğretim stratejilerinden biridir. İşbirlikli çalışma da grup çalışmasının önemli bir elemanıdır. Her ne kadar grup çalışması öğretmenler tarafından kullanılıyor olsa da bu yaklaşımın kullanımında ve doğasında pekçok farklılıklar mevcuttur. Bu nedenle, grup ve işbirlikli yaklaşımları incelemek, önemlerini ve bu tekniklerin kullanımındaki farklılıkları belirtmek gereklidir. Bu derleme çalışmasında ilk olarak, grup ve işbirlikli yaklaşım tanımlanmış; önemi, amaçları, öğrenciler ve öğretmenler için faydaları, öğretmenlerin bu teknikleri kullanırken karşılaşabilecekleri problemler tartışılmıştır. İkinci olarak, grup çalışmasını, işbirlikli yaklaşımı, bireysel ve tüm sınıf çalışmasını kullanan öğretmenler arasındaki çeşitlilik tespit edilerek grup çalışmasının çeşitleri belirtilmiştir. Daha sonra, grup çalışması üzerine yapılan çalışmalardan bahsedilerek bu çalışmaların arasındaki tutarlılık tartışılmıştır. Son olarak, grup ve işbirlikli yaklaşımlarının kullanımı konusunda öğretmenlere bazı önerilerde bulunulmuştur

PDF Formatında İndir

Download PDF