image.jpg

Derginin Adı: Dergiabant
Cilt: 2017/2
Sayı: 10
Makale Başlık: MEALLERDE SABIR KAVRAMININ ANALİZİ (Kırgızca ve Rusça Mealler Örneğinde)
Makale Alternatif Dilde Başlık: ANALYSIS OF PATIENCE CONCEPT IN MEANS (Significations in Russian and Kyrgyz language examples)
Makale Eklenme Tarihi: 30.12.2017
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Öz Kur’an’da ve hadislerde geçtiği gibi her başarının, mutluluğun, iyi ve güzel işlerin başı sabırdır. Bütün faziletlerin anası, hayatta başarılı olmanın ve kemale ermenin sırrı bu güzel özelliktir. Sabretmeden bunlara ulaşmak mümkün değildir. Bu çalışmada en başta Kur’an olmak üzere çeşitli tefsir kaynaklarında ve hadislerde geçen sabır kavramının anlamları ve tefsir âlimlerinin bu konudaki görüşleri ortaya koymaya çalışılmıştır. Ayrıca Kırgızca ve Rusça meallerde de sabır kelimesi incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kur’ân, Tefsir, Meal, Sabır.
Alternatif Dilde Özet: Abstract As mentioned in the Qur'an and Hadith, patience is based on good and virtuous actions. The basis of every success and happiness is patience. In order to achieve good success in life, the patience is an indispensable factor. The concept of patience has been mentioned over seventy verses in the Qur’an. In this study has shown the essence and meanings of patience that has been mentioned in tafsirs, especially in the Qur'an. In addition, the concept of patience has been analyzed in Kyrgyz language, and in Russian language.

PDF Formatında İndir

Download PDF