image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 55
Makale Başlık: Tüketicilerin Tatmin Ve Tutumlarının Belirlenmesinde Hedonik Ve Faydacı Değerlerin Rolü: Üniversite Öğrencilerinin Cep Telefonu Kullanımları Üzerine Bir Uygulama
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 21.03.2018
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Tüketicilerin alışveriş tercihlerinin altında yatan birçok faktör olmakla birlikte, bunlar arasında en önemlilerinden birisi tüketici değerleri olarak kabul edilmektedir. Özellikle genç yetişkinlerin kendilerini ifade etmede önemli bir araç olarak gördükleri cep telefonlarının tercihi ve kullanımlarında da tüketici değerlerinin önemli olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin cep telefonu kullanımlarının altında yatan hedonik ve faydacı değerleri incelemek ve bu değerlerin öğrencilerin tatmin ve tutumlarındaki belirleyici rolünü araştırmaktır. Araştırmanın amacı kapsamında faydacı ve hedonik değerler ile müşteri tatmini ve tutum değişkenleri arasındaki ilişkiyi gösteren bir model oluşturulmuştur. Bu modele ilişkin yapılan analizlerde hem faydacı hem de hedonik değerlerin müşteri tatminini, müşteri tatmininin de tutumu pozitif yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF