image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 55
Makale Başlık: Üniversitelerin Bölgesel Ekonomik Kalkınma Üzerindeki Etkisi: Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi Üzerine Bir Araştırma
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 21.03.2018
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Üniversiteler bulundukları bölgelerin ekonomilerinin kalkınmalarına önemli katkılar sağlamaktadır. Üniversite öğrencilerinin tüketim harcamalarının analizi ve bölge firmaları üzerindeki etkilerinin araştırılması, bu katkıların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Bu amaçla, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilere anket uygulanarak Öğrencilerin Sivrihisar ekonomik yapısı üzerindeki etkileri araştırılmaktadır. Çalışmada Meslek Yüksekokulu’nun Sivrihisar ekonomik yapısı üzerindeki etkileri ve katkıları Ki-Kare bağımsızlık testi kullanılarak analiz edilmektedir. Çalışmanın sonucunda öğrencilerin ilçe ekonomisine aylık 395,67 TL, yıllık ise toplamda 2,143 milyon TL katkı yaptığı bulgusuna ulaşılmıştır. Ayrıca, öğrencilerin ilçe halkı ve esnafıyla olan ilişkilerinde memnuniyetsizlik düzeylerinin yüksek olduğu sonucuna varılmış olup bu sonucun sebepleri ve çözüm yolları ortaya konulmaktadır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF