image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 2
Makale Başlık: 8-10 YAŞ GRUBU TÜRK ERKEK ÇOCUKLARIN SAĞLIKLA İLİŞKİLİ FİZİKSEL UYGUNLUK NORMLARI
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 11
Makale Özeti: The aim of this study was to devalope the health-related physical fitness norms of 8 to 10 years old Türkish boys. The number of the subjects participated in the study were 670 students, which 227 were 8-year-olds, 217 were 9- year-olds and 226 were 10-year-olds from the state schools and private schools. The order of the measurements and tests was as follows: sit-and-reach test, skinfold measurement, sit-up, pull-up, and one mile run-and-walk. In statistical analyses, mean, standart deviation, decile and quartile norm values of skinfold measurements and totals, sit and reach, bent-knee sit ups, pull ups and one mile walk-run tests results of the subjects were obtained and evaluated. As a result, the norms which were developed would be reference to nationally representative health-related physical fitness of 8 to 10 years old Türkish boy
Alternatif Dilde Özet: Bu çalışmada amaç 8, 9 ve 10 yaşlarındaki erkek çocuklara yönelik sağlıkla ilişkili fiziksel uygunluk normlarının geliştirilmesidir. Araştırmaya devlet okulları ve özel okullardan 8 yaşında 227, 9 yaşında 217 ve 10 yaşında 226 kişi olmak üzere toplam 670 sağlıklı öğrenci denek olarak alınmıştır. Ölçümler otur-eriş testi, skinfold ölçümleri, mekik testi, barfiks testi ve 1 mil koş-yürü testi sırası takip edilerek yapılmıştır. İstatistiksel analizlerde öğrencilerin skinfold ölçümleri ve toplamları, otur-eriş testi, bacaklar bükülü mekik çekme, barfikste kol çekme ve 1 mil koş-yürü testlerine yönelik ortalama, standart sapma, onluk ve çeyrek yüzdelik normları alınmış ve değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, geliştirilmiş olan bu normların, 8, 9 ve 10 yaşlarındaki Türk erkek çocuklara yönelik, ulusallığı temsil edebilecek ve sağlık açısından fiziksel uygunluğa referans olabilecek nitelikte olduğu söylenebilir.

PDF Formatında İndir

Download PDF