image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 57
Makale Başlık: Otomotiv Sektöründe Sunulan Satış Sonrası Müşteri Hizmetlerinin Müşterilerin Marka Bağlılıkları Üzerindeki Etkisi: Kütahya İlinde Bir Uygulama
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.09.2018
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Günümüz rekabetçi pazar koşullarında, işletmeler müşterilerini elde tutmak için birçok farklı stratejiler uygulamaktadır. Özellikle otomotiv sektöründe yaşanan ezici rekabet; bu sektörde faaliyette bulunan işletmeleri marka bağlılığı konusuna daha fazla önem vermek zorunda kılmıştır. Çalışmanın amacı, işletmelerin sunduğu satış sonrası müşteri hizmetlerinin, tüketicilerin marka bağlılıkları üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaçla; otomotiv firmalarının müşterilerine sundukları satış sonrası hizmetlerin otomobil kullanıcılarının markaya olan bağlılıkları üzerindeki etkisi incelenmiştir. Anakütle üzerinde tam sayım gerçekleştirilemediğinden kararsal örnekleme yöntemi kullanılarak, Kütahya ilinde yaşayan ve 10 yaş altı otomobil sahibi olan müşteriler örneklem olarak seçilmiştir. Örneklem kitleden yüz yüze görüşme tekniği ile 550 anket toplanmıştır. Toplanan veriler üzerinde SPSS paket programı kullanılarak keşfedici faktör analizi ve çoklu doğrusal regresyon analizi yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, satış sonrası müşteri hizmetlerinden garanti, bakım onarım ve yedek parça, müşteri şikayetlerinin telafisi, yetkili servis ağlarının müşterilerin markaya olan bağlılığı üzerinde doğrudan ve olumlu bir etkisi olduğu, montaj ve teknik eğitimin otomobil kullanıcılarının markaya olan bağlılığı üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF