image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 57
Makale Başlık: Turizm Sektöründe Elektronik Ağızdan Ağıza İletişimi Etkileyen Faktörlerin Demografik Özellikler Açısından İncelenmesi: Akademisyenler Üzerinde Bir Uygulama
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.09.2018
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Elektronik ağızdan ağıza iletişim (E-WOM), üretici ve satıcıdan bağımsız olarak ürün ya da hizmeti kullanan kişilerin sanal ortamda yapmış olduğu yorum ve görüşlere dayanan bir iletişim uygulamasıdır. Günümüzde tüketiciler ürün ya da hizmeti satın alma kararı verirken, bu ürün veya hizmeti daha önce kullanan diğer tüketicilerin görüş ve önerilerine önem vermekte ve elektronik ağızdan ağıza iletişimi önemli bir bilgi kaynağı olarak görmektedirler. Elektronik ağızdan ağıza iletişim, turizm sektöründe bağımsız ve objektif yorum ve değerlendirmeler içermesi nedeniyle tüketiciler tarafından daha güvenilir kabul edilmekte ve bundan dolayı turistik tüketicilerin satın alma karar sürecinde özellikle elektronik ağızdan ağıza iletişimden daha fazla etkilendikleri görülmektedir. Bu noktadan hareketle bu çalışmada elektronik ağızdan ağıza iletişimi etkileyen faktörlerin (kaynak güvenilirliği, kullanıcı deneyimi, kullanım yararı ve E-WOM etkisi) akademisyenlerin demografik özelliklerine göre farklılaşıp farklılaşmadığının turizm sektörü bağlamında araştırılması amaçlanmıştır. Araştırmanın verileri Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde görev yapan 329 akademisyenden anket yolu ile toplanmış ve istatistiksel yöntemler kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda E-WOM’u etkileyen faktörler ile akademisyenlerin cinsiyetleri, yaşları, medeni durumları ve çalışma süreleri arasında anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Bununla birlikte, ¬E-WOM faktörleri ile akademisyenlerin daha önce çevrimiçi tatil ürünü satın alma durumları arasında anlamlı farklılıklar olduğu belirlenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF