image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 57
Makale Başlık: Avrupa Birliğinin Göç/Mülteci Politikasi Ve Siğinmacilarin Ekonomik, Sosyal Ve Kamusal İletişim Sorunlari: Kastamonu Örneği
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.09.2018
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: 20. yüzyılın başından itibaren uluslararası göç olaylarında bir artış yaşanmaya başlamıştır. Savaşlar, siyasi istikrarsızlıklar, baskıcı rejimler, insan hakları ihlalleri, ekonomik ve sosyal sıkıntılar, iç savaşlar, etnik savaşlar gibi nedenlerle insanlar ülkelerini terk edip, daha iyi yaşam koşullarının olduğu ülkelere doğru göç etmektedirler. Özellikle Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı ülkelerini terk eden Suriyeliler, Türkiye üzerinden legal veya illegal yollarla Avrupa ülkelerine göç etmekte ya da Türkiye’de yaşamlarını sürdürmektedirler. Çalışmamızda, Kastamonu şehrinde geçici veya daimi olarak yerleşmiş olan sığınmacıların Kastamonu’daki gündelik hayatlarında karşılaştıkları (iş bulma, geçim sıkıntısı, çalışma izni alma) ekonomik sorunların yanında yine gündelik yaşamda karşılaştıkları (toplumsal uyum, sosyal alanda dışlanma, şehrin sosyal yaşamına uyum süreçlerinde karşılaştıkları) sorunlar ve son olarak devlet kurumlarıyla ve kamusal alanda ve kamu hizmetlerinde karşılaştıkları iletişim sorunlarının tespiti ve kendilerine sağlanan haklardan ne derece yararlanabildiklerinin belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm önerilerinin sunulması amaçlanmıştır. Bu çalışma ile Kastamonu’da yaşayan sığınmacıların istatistiki bilgisi sağlanmış olacaktır.Aynı zamanda, Türkiye’de uygulanan yasal mevzuatın, uluslararası hukuk mevzuatı ve göç mevzuatı ile uyumu araştırılacak ve uygulamada yaşanan problemlere çözüm önerisi geliştirilecektir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF