image.jpg

Derginin Adı: Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2014/5
Sayı: 9
Makale Başlık: BEYİN UYUMLU ÖĞRENME YAKLAŞIMININ İLKÖĞRETİM 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINA VE AKADEMİK BENLİK SAYGILARINA ETKİSİ1
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.09.2018
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Günümüzde bilgiyi ezberlemeye çalışan değil, nasıl öğrendiğini bilen, öğrendiklerini anlamlandırabilen, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, bilgilerini uygulamaya koyabilen bireylere gereksinim duyulmaktadır. Bu becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde önemli öğretim yaklaşımlardan biri de Beyin Uyumlu Öğrenme (BUÖ) yaklaşımı olarak görülmektedir. BUÖ, beyinde öğrenmenin nasıl gerçekleştiğine dair bulgular ortaya koyan sinirbilim araştırmalarına dayalı, geniş kapsamlı bir öğrenme ve öğretme yaklaşımıdır. Bu çalışmada, 5. sınıf Sosyal Bilgiler dersinde BUÖ yaklaşımına göre hazırlanmış öğretim etkinliklerinin öğrencilerinin akademik başarılarına ve akademik benlik saygılarına olan etkisi incelenmiştir. Araştırma, yarı deneysel deneme modellerinden ön-test, son-test kontrol gruplu deneysel modele” göre gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubunu İzmir ili Buca ilçesinde orta sosyo-ekonomik düzeyde bir devlet okulundan seçilen üç 5. sınıf oluşturmuştur. Veriler, öğrencilerin Sosyal Bilgiler dersi akademik başarısını ölçmek için araştırmacılar tarafından geliştirilen “Akademik Başarı Testi”, ve akademik benlik saygısını ölçmek için Coopersmith (1991) tarafından geliştirilen ve Pişkin (1996) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Coopersmith Akademik Benlik Saygısı Ölçeği” ile toplanmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF