image.jpg

Derginin Adı: Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2015/6
Sayı: 11
Makale Başlık: GÖRSELLEŞTİRME BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÖGRETİM UYGULAMALARI PROBLEM CÖZMEDE GÖRSELLESTİRMENİN ETKİLİ KULLANIMINI DESTEKLER Mİ?
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.09.2018
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışmada, görselleştirme becerilerini geliştirmeye yönelik öğretim uygulamalarıyla yürütülen matematik derslerinin, öğrencilerin matematikte görselleştirmeyi kullanmaları ve etkili kullanmaları üzerindeki rolü araştırılmıştır. Kontrol gruplu ön test-son test modeline dayalı olan bu deneysel çalışmanın deney ve kontrol gruplarını 2010–2011 Eğitim-öğretim yılında İzmir´deki bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır (NDeney=21, Nkontrol=22). Deney grubunda “I.dereceden bir ve iki bilinmeyenli denklemler” konusunun işlenişi bilgisayar destekli görsel sunumlarla ve görselleştirme çalışmalarıyla yürütülmüştür. Öğrencilerin görselleştirmeyi kullanma durumları uygulama öncesi ve sonrası araştırmacılar tarafından hazırlanan “Matematikte Soyut Düşünme Testi”yle irdelenmiştir. Araştırma sonuçları görsel sunumlarla yürütülen matematik dersleri ve yapılan görselleştirme çalışmaları sonrasında problem çözmede görselleştirmenin kullanımında ve etkili biçimde kullanımında artış olduğunu göstermiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF