image.jpg

Derginin Adı: Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2015/6
Sayı: 11
Makale Başlık: FEN DERSLERİNDE ANİMASYON DESTEKLİ KAVRAM KARİKATÜRLERİ KULLANIMININ ALTINCI SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SORGULAYICI ÖĞRENME BECERİLERİ ALGILARINA ETKİSİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.09.2018
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Çalışma kapsamında animasyon destekli kavram karikatürü ve sadece kavram karikatürü uygulamalarının “Madde ve Isı” ünitesinde kullanımının altıncı sınıf öğrencilerinin sorgulayıcı öğrenme becerileri algılarına etkisi araştırılmıştır. Bu kapsamda Manisa ilinin Demirci ilçesinde bir ortaokulda öğrenim gören altıncı sınıf öğrencileri ile uygulamalar yürütülmüştür. Araştırmada iki deney (deney 1 (n=17)-deney 2 (n=17)) bir kontrol grubu (n=17) alınarak ön test son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Deney 1 grubunda dersler animasyon destekli kavram karikatürleri ile fen ve teknoloji öğretim programıyla, deney 2 grubunda sadece kavram karikatürleri ile ve kontrol grubunda ise fen ve teknoloji öğretim programı ile dersler işlenmiştir. Araştırma sonucunda grupların sorgulayıcı öğrenme becerileri algı puanları incelendiğinde grupların puanlarının birbirine göre anlamlı düzeyde farklılık göstermediği ancak animasyon destekli kavram karikatürlerinin kullanıldığı deney grubunun son test puanlarının ön test puanlarına göre anlamlı düzeyde yüksek olduğu belirlenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF