image.jpg

Derginin Adı: Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2016/7
Sayı: 13
Makale Başlık: ÖĞRETMENLERİN SAĞLIK VE CİNSEL EĞİTİM, İNSAN GENETİĞİ VE BEYNİ İLE ÇEVRE VE ÇEVRE EĞİTİMİNE BAKIŞ AÇILARI1
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 20.09.2018
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Bu çalışmanın temel amacı halen görev yapmakta olan öğretmenlerin (Sınıf, Fen ve Teknoloji, Biyoloji, Türkçe) çevre ve çevre eğitimi, insan beyni ve genetiği, sağlık ve cinsel eğitim üzerine görüşlerini ortaya koymaktır. Bu çalışmanın araştırma yöntemi alan taramasıdır. Çalışmada kullanılan veri toplama aracı Biohead-Citizen projesi çerçevesinde geliştirilmiş olan “Biohead-Citizen Anketidir”. Araştırma sonuçlarına göre, özellikle öğretmenlerin çevre kirliliğine yönelik konularda çok hassas oldukları ve okullarda verilen sağlık eğitiminin öğrencilerin davranışlarını etkileyen önemli bir role sahip olduğu sonucu bulunmuştur. Araştırma sonuçları, cinsiyet, öğretim deneyimi, anne-baba eğitim seviyesi durumunun görüşler üzerinde anlamlı bir farklılığa neden olmadığını göstermektedir. Buna ek olarak, çocukluk yaşam yerine göre öğretmenlerin çevre ve çevre eğitimine yönelik görüşlerinde anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Ayrıca öğretmenlerin mezuniyet alanlarının insan beyni ve genetik ile ilgili görüşleri üzerinde de etkiye sahip olduğu ortaya konulmuştur.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF