image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 2
Makale Başlık: ÖĞE GÖSTERİM TEORİSİ’NİN BİR UYGULAMASI: FONKSİYON KAVRAMININ ÖĞRETİMİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 11
Makale Özeti: The Component Display Theory (CDT) is a teaching method which contains various teaching components. This property of CDT enable us to use different teaching strategies and technics in teaching of any concept or, particularly, of mathematical concepts. This case gives the student a facility to learning math concepts more easily and it also help teachers to make more guidance to the students at every levels. In this study it has given an application of teaching the concept of functions by means of CDT, which is one of the most challenging and important concept in mathematics and in comprehending of which students always have difficulties.
Alternatif Dilde Özet: Öğe Gösterim Teorisi (ÖGT), çeşitli öğretim bileşenlerini içeren bir öğretim teorisidir. ÖGT’nin bu özelliği, herhangi bir kavramın veya özelde bir matematiksel kavramın öğretiminde farklı öğretim stratejilerinin ve tekniklerinin birlikte kullanılmasına imkan verir. Bu durumda, öğrencilerin matematiksel kavramları daha kolay öğrenmelerine, öğretmenlerin de her düzeydeki öğrenciye daha fazla rehberlik yapabilmelerine olanak sağlar. Bu çalışmada, matematik müfredatının en önemli kavramlarından birisi olan ve öğrenciler tarafından anlaşılmasında bazı sıkıntıların olduğu görülen fonksiyon kavramının öğretiminin, ÖGT’ne göre nasıl yapılabileceğine yönelik bir uygulama örneği verilmiştir.

PDF Formatında İndir

Download PDF