image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2018/1
Sayı: 58
Makale Başlık: Çalışanlar Tarafından Algılanan Çoklu Liderlik Tarzlarının Ekstra Çaba, Etkililik Ve Doyum Üzerine Etkisi: Teknogirişim İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.11.2018
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu çalışmanın amacı çalışanların dönüştürücü lider, etkileşimci lider ve serbest bırakan lider algılarının ekstra çaba, etkililik ve doyum üzerindeki açıklama gücünü tespit etmektir. (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi) DEPARK’ta Mart 2017 itibariyle 136 işletme faaliyet göstermektedir. Faaliyet gösteren 136 işletmeden 66’sı teknogirişim işletmesidir. Bu 66 işletmeden 46’sına ulaşılabilmiş, bu işletmelerin çalışanlarından anket yöntemiyle veriler toplanmış ve analizi gerçekleştirilmiştir. Sonuçlara ulaşabilmek için çoklu regresyon analizleri ve T-testi yapılmıştır. Analizler sonucu elde edilen bulguların incelenmesiyle; çalışanların dönüştürücü lider algısının ekstra çaba, etkililik ve doyumu önemli derecede ve anlamlı olarak etkilediği, etkileşimci liderlik algısının sadece ekstra çaba üzerinde etkisinin olduğu, serbest bırakan lider algısının ekstra çaba, etkililik ve doyum üzerinde anlamlı bir etkisinin olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca dönüştürücü ve etkileşimci lider algısı en yüksek olan çalışanların ekstra çaba, etkililik ve doyum ortalamalarının, dönüştürücü ve etkileşimci lider algısı en düşük olan çalışanlardan daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF