image.jpg

Derginin Adı: Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisi
Cilt: 2017/10
Sayı: 10
Makale Başlık: XİNJİANG UYGURLARINDAKİ Şİİ MÜSLÜMANLAR HAKKINDA YARKENT İLÇESİNDEKİ SAHA ARAŞTIRMASINDAN
Makale Alternatif Dilde Başlık: A Preliminary Study on the Uyghur Who Believe in Shiite Islam in Yarkand County, Xinjiang- A Case Study of Yarkand County
Makale Eklenme Tarihi: 10.01.2019
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Yerkent gibi bazı şehirlerinde İslam dininin Şii mezhebine inanan bir topluluk mevcuttur. Bu topluluk, Yarkent Dolkaza camisini merkez olarak kabul etmiş ve böylelikle tarihi hatıralarını devam ettirmişlerdir. Bu farklı kültür, Uygur kültürünün İslam dini ile birleşmesini ve farklı toplumların birbirleri arasındaki kültürleşme süreçlerini araştırmak için büyük bir öneme sahiptir.
Alternatif Dilde Özet: In such place in Yarkent county in Xinjiang, some Uygur people believe in al-Ithna Asharriyah, Shiiti of İslam. They centered on their own Shiite Indentification and Duolikaza mosque in Yarkent county, and kept their own sekte indentification and historic memory. This unique cultural phenomenon is of great significance to know the relationship between İslam and Uygur culture and acculturation between different groups.

PDF Formatında İndir

Download PDF