image.jpg

Derginin Adı: dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler derggisi
Cilt: 2019/1
Sayı: 61
Makale Başlık: CHP’nin Logosu Altı Ok’un Siyasal ve Kültürel Temsillerinin Kemalizm’in Kültür ve Ekonomi Politikalarının Demokratik Eleştirileri Bağlamında İncelemesi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 30.07.2019
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Kültürün siyasetin kurulması konusunda tartışmasız bir yeri vardır. Bu sebeple kitle iletişiminde önemli yeri olan siyasal parti logoları, kültürel sembollerden beslenirken, toplumsal hafızadaki alışkanlıklara vurgu yaparak geleceğe dair vaatler içerir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en köklü sembollerinden birisi olan CHP’nin logosu Altı Ok ve temsil ettiği değerler, değişen gündeme göre sivil toplumu oluşturan siyasiler, araştırmacılar ve gazeteciler tarafından tekrar açıklanmaya çalışılmaktadır. Demokratikleşme adına logo kapsamında çeşitlenen yaklaşımlar, Kemalizm kapsamında ekonomik ve kültürel temelli tartışmaların sürekliliğini destekleyerek siyaseti demokratikleştirmekten ziyade, demokrasi çıkmazına sebep olmaktadır. Kemalizm’e ekonomik açıdan korporatist, kültürel açıdan etnik milliyetçi şeklinde getirilen eleştirilerin tarihsel kökleri ve nedenleri, Altı Ok’un temsil ettiği kültürel ve siyasal değerler, sivil toplumun logoya getirdiği açıklamalar Altı Ok kapsamında tatmin edici bir araştırma ve açıklama yapmak için incelenecektir. Altı Ok logosu, okların birbirleri ile ilişkisi, bütünlüğü, kültürel bağları ve mesajları açısından değerlendirilecektir. Kemalist ekonomi ve kültür politikalarına demokrasi kapsamında getirilen eleştirilere yanıt aranacaktır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF