image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2004/5
Sayı: 1
Makale Başlık: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 31
Makale Özeti: Kemalist Thought is an answer to find a real way/solution when the Turkish State faced to danger and also it is a belief system, an action program and a method to find a way to the daily matters. Kemalist Thought which open to science and reality meets the basic needs af a community is also a power source to take an inspiration for a nation. The Turkish reform ans its principals are complete each other. These principals form of a life of a state or a community ans its future identity. The aim of Kemalist thought is to reach and upgrade the Turkish republic to the modern level of the ciivilized countries. This is the “only one way” and this way is “Eastern Civilization”. The basic factor is “ Scientific and technologist thought”. Kemalist Principals are the Compass to show the right path to the Turkish nation.
Alternatif Dilde Özet: Atatürkçülük, Türk ülkesinin yok olma tehlikesi ve geleceğinin ne olacağı problemi ile karşı karşıya kalındığı durumda ortaya çıkan cevaplar olup, Türkiye’nin bu günkü ve yarınki güncel meselelerinin çözümünde kullanılabilecek inanç sistemi, aksiyon programı ve metodudur. Atatürkçülüğün, ilim ve gerçekliğe yönelik, ilim ve gerçekliğe dayalı oluşu, toplumun temel ihtiyaçlarına cevap veren ve cevap verecek olan bir ideoloji için kuvvet kaynağıdır. Türk inkılâbı ve onu şekillendiren ilkeler bir bütün oluştururlar. Bu ilkeler, bir toplum ve devlet hayatının, uygulamaların, girişimlerin, özünü, istikametini ve metodunu belli etmektedir. Atatürkçülüğün amacı, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bu yol tek olup “ Batı Medeniyeti” yoludur. Temel unsuru ise “ilim zihniyetidir”. Atatürk’ün prensipleri, bugün de Türk milletini, medeniyet yolunda ilerletecek olan en doğru pusuladır.

PDF Formatında İndir

Download PDF