image.jpg

Derginin Adı: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2019/21
Sayı: 37
Makale Başlık: Memurluğa Odaklanmış Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğitimi Hakkındaki Görüşlerine Yönelik Nitel Bir Araştırma
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 8.07.2020
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Türkiye’de üniversite öğrencilerinin önemli bir kısmının kariyer hedefi, kamuya memur olarak atanmaktır. Ancak devletin memur olmayı isteyen tüm üniversite öğrencilerini istihdam etmesi mümkün görünmemektedir. Bu noktada üniversite öğrencileri için alternatif bir kariyer seçeneği olarak girişimcilik ve üniversitelerde verilen girişimcilik eğitimleri önemli hale gelmektedir. Bu çalışmanın amacı tamamen memur olmaya odaklanmış üniversite öğrencilerinin girişimcilik dersine olan yaklaşımları ve bakış açılarını tespit ederek dersi ve dersin gerekliliğini değerlendirmektir. Bu amaçla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda girişimcilik dersi almış ve tek amaçları memur olmak olan 52 öğrenciyle yarı yapılandırılmış bir form aracılığıyla nitel bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırmadan elde edilen veriler içerik analiziyle kodlanarak temalar oluşturulmuştur. Elde edilen temalara göre girişimcilik eğitiminin; girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünmelerine, girişimcilik ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, yeteneklerinin farkına varmalarına, girişimcilik potansiyellerini ve girişimci ruhlarını ortaya çıkarmalarına, iş fikri üretmeye yönlenmelerine ve girişimcilik eğilimlerini arttırmalarına katkı sağladığı tespit edilmiştir. Ayrıca girişimcilik dersinden daha verimli sonuçların elde edilebilmesi için uygulamaya dönük faaliyetlerin yapılması ve uzaktan eğitim ile verilmemesi gerektiği tespit edilmiştir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF