image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2006/24
Sayı: 24
Makale Başlık: MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMINDA YER ALAN “EȘLİK (KOREPETİSYON)” DERSİNİN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN GÖRÜȘLERİ DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 25.02.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: ÖZET Bu araștırma müzik öğretmenliği lisans programında yer alan “Eșlik (Korrepetisyon)” dersinin öğrenci ve öğretmen görüșleri doğrultusunda; ders ile ilgili çeșitli değișkenler açısından var olan durumun ortaya konması ve dersin amaç, içerik, ișleyiș, programdaki yeri ve süresi ve diğer derslerle bağlantısı yönleriyle ele alınarak değerlendirilmesi amacıyla yapılmıștır. Araștırmanın evrenini Türkiye’de bulunan tüm eğitim fakülteleri güzel sanatlar eğitimi bölümü müzik eğitimi anabilim dalları olușturmaktadır. Örneklem olarak, ele geçenden örnekleme yöntemi doğrultusunda, ulașılabilen üç eğitim fakültesi ele alınmıștır. Örneklem içerisinde eșlik dersini almıș, 3., 4. ve 4. sınıf üzerinde halen okumakta olan 105 öğrenci ile, yeni program dahilinde eșlik dersi vermiș olan 6 öğretim elemanı yer almaktadır. Öğretim elemanlarının, bir kısmı ile birebir görüșme yapılarak, bir kısmı ile anket aracılığıyla görüșleri alınmıș, bu görüșler doğrultusunda olușturulan öğrenci görüșlerinin alınmasına yönelik anket aracılığı ile de öğrenci görüșleri toplanmıștır. Araștırmadan elde edilen sonuçlara göre eșlik dersi, ideal bir eșlik dersinin amaç, içerik ve ișleyișine uygun olarak yürütülememekte ve öğrenciler ideal bir eșlik dersinin hedefleri içerisinde yer alan birçok konuda kendilerini yeterli görmemektedirler.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF