image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Cilt: 2019/9
Sayı: 1
Makale Başlık: UYARLANABİLİR ÖĞRENME ORTAMLARINDA FELDER VE SILVERMAN ÖĞRENME STİLLERİNE GÖRE GELİŞTİRİLMİŞ İÇERİKLERİN ÖĞRENCİ BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 29.01.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Uyarlanabilir öğrenme ortamlarında öğrenci özelliklerine göre içerik sunumunun gerçekleştirilmesi bu ortamlarda öğrenme etkililiğini belirleyen önemli kriterlerden biridir. Bu çalışmanın amacı, uyarlanabilir öğrenme ortamlarında öğrenme stillerine göre hazırlanmış web tabanlı içeriklerin öğrencilerin başarısı üzerindeki etkisinin incelenmesidir. Çalışma kapsamında web tabanlı öğrenme içerikleri hazırlanırken Felder ve Silverman tarafından geliştirilen öğrenme stillerinin görsel/sözel boyutu dikkate alınmıştır. Bu çerçevede; görsel, sözel ve görsel-sözel olmak üzere üç farklı şekilde hazırlanan içerikler Moodle öğrenme yönetim sistemi kullanılarak web tabanlı bir uygulama üzerinden öğrencilere sunulmuştur. Uygulama süreci Microsoft PowerPoint 2016 ders içeriği kapsamında 4 hafta boyunca yürütülmüştür. Araştırmanın katılımcıları, 2017/2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde bir üniversitenin, Eğitim Fakültesinde öğrenim gören ve Bilgisayara Giriş dersini alan 66 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma sonucunda, hazırlanan içeriklerin görsel ve görsel-sözel öğrenme stiline sahip öğrenciler üzerinde olumlu yönde etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçların öğrenme stillerine göre uyarlama yapacak sonraki araştırmalara ışık tutacağı düşünülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF