image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2008/27
Sayı: 27
Makale Başlık: BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ BEKLENTİLERİNİN İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 25.02.2014
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Bu araştırmanın amacı; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) öğrencilerinin mesleki beklentilerinin belirlemektir. Bu amacı gerçekleştirmek üzere Çukurova, Dokuz Eylül, Gazi, Karadeniz Teknik, Marmara, Ondokuz Mayıs ve Uludağ üniversitelerinin BÖTE bölümlerinde öğrenim görmekte olan 526 lisans öğrencisine araştırmacı tarafından geliştirilen bir anket uygulanmıştır. Ankette yer alan her bir maddenin, öğrencilerin demografik özelliklerine bağlı olarak değişip değişmediğini belirlemek amacıyla Ki-Kare testi uygulanmıştır. Analizler sonucunda, BÖTE bölümü öğrencilerinin mesleki beklentilerinin cinsiyetlerine, ailelerinin gelir düzeylerine, öğrenim görmekte oldukları sınıf ve üniversitelere bağlı olarak değiştiği belirlenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: The main purpose of this study is to explore the vocational expectations of the students who attend in the Department of Computer Education and Instructional Technology (CEIT). With this aim in mind, 526 students from the universities of Çukurova, Dokuz Eylül, Gazi, Karadeniz Technical, Marmara, Ondokuz Mayıs ve Uludağ completed the questionnaires pertaining to their vocational expectations. To specify the dependency between demographic characteristics and vocational expectations chi square was conducted. At the end, it was revealed that vocational expectations of the students depend on their gender, parents’ income, class and universities.

PDF Formatında İndir

Download PDF