image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2006/24
Sayı: 24
Makale Başlık: ÖZEL EĞİTİM MESLEK ELEMANLARININ BİLGİSAYAR TUTUMLARI VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖZEL EĞİTİME YÖNELİK GÖRÜȘLERİ VE YETERLİLİK SEVİYELERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Özel eğitim kurumlarında çalıșan özel eğitim meslek elemanlarının, özel eğitimde bilgisayar destekli eğitime yönelik görüșlerinin, bilgisayar tutumlarının ve bilgisayar yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıștır. Araștırmanın örneklemini İstanbul ilinde 2004-2005 öğretim yılında özel eğitim kurumlarında görev yapmakta olan 329 (kadın %58, n:192; erkek %42, n:137) özel eğitim meslek elemanı olușturmuștur. Özel eğitim meslek elemanlarının bilgisayar tutumları Deniz (1996) tarafından geliștirilen Bilgisayar Tutum Ölçeği-Marmara (BTÖ-M) aracılığıyla belirlenmiștir. Özel eğitim meslek elemanlarının özel eğitimde bilgisayar destekli eğitimin yararına yönelik görüșleri ile bu alandaki yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla da araștırmacılar tarafından olușturulan 8 soruluk bir anket kullanılmıștır. Araștırma sonuçlarına göre özel eğitim meslek elemanlarının, cinsiyetlerine, görev yaptıkları kurum türüne (devlet/özel) ve hizmet verdikleri engel türüne yönelik olarak bilgisayar tutumlarının farklılașmadığı belirlenmiștir. Özel eğitim meslek elemanlarının bilgisayar destekli özel eğitim uygulamalarıın yararlı olacağını düșündükleri bununla birlikte bilgisayar destekli özel eğitim uygulamalarına ve bu uygulamalarda kullanılacak yazılım ve donanımlara yönelik olarak ise kendilerini çoğunlukla yetersiz algıladıkları anlașılmıștır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF