image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2007/25
Sayı: 25
Makale Başlık: EĞLENCELİ EĞİTİM YAZILIMININ ÖĞRENCİ BAŞARISINA, KAVRAM YANILGILARINA VE BİYOLOJİYE KARŞI TUTUMLARINA ETKİSİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 11
Makale Özeti: Bu çalışmada, lise 1 biyoloji müfredatında yer alan hücre çekirdeği, kromozom, genetik bilgi, genetik şifre, gen, allel gen ve DNA genetik kavramlarının öğrencilerce kavranılmasında, “eğlenceli eğitim yazılımının” kullanıldığı bilgisayar destekli öğretim metodunun geleneksel yönteme göre öğrenci başarısına, kavram yanılgılarına ve biyolojiye karşı tutumlarına etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Yarı deneysel olarak gerçekleştirilen çalışmada, yirmi dörder öğrenciden oluşan iki öğrenci grubu seçilmiş, ön çalışma sonucu gruplardan biri deney, diğeri ise kontrol grubu olarak kabul edilmiştir. Konu deney grubu öğrencilerine eğlenceli eğitim yazılımı yardımıyla, kontrol grubu öğrencilerine ise geleneksel öğretim yöntemi ile anlatılmıştır. Gruplardaki tüm öğrencilerin akademik başarılarını ölçmek için Genetik Kavramlar Başarı Testi (GBT), kavram yanılgılarını belirlemek için Genetik Kavramlar Kavram Testi (GKT) ve biyoloji dersine tutumlarını saptamak için Biyoloji Tutum Ölçeği (BTÖ) uygulama öncesi ve sonrası, ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Elde edilen veriler değerlendirildiğinde eğlenceli eğitim yazılımının kullanıldığı öğretim süreçleri uygun bir biçimde gerçekleştirildiğinde kavram yanılgılarının önemli ölçüde azaldığı ancak tam olarak ortadan kalkmadığı görülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF