image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2007/26
Sayı: 26
Makale Başlık: ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN UMUTSUZLUK DURUMLARI VE AİLE İŞLEVSELLİĞİ İLİŞKİSİNİN BAZI DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 5
Makale Özeti: Bu araştırma ile, ortaöğretim öğrencilerinin umutsuzluk durumları ile algıladıkları aile işlevselliği arasındaki ilişkinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini, 2006-2007 öğretim yılında İstanbul ili Anadolu yakasında, resmi ve özel lise 10 ve 11. sınıflarında okumakta olan 167’ si kız, 186’ sı ise erkek olmak üzere, tesadüfi yöntemle seçilmiş toplam 353 öğrenci oluşturmaktadır.Tarama modelindeki araştırmada veri toplama aracı olarak öğrencilerin sosyo-demografik özellikleri hakkında bilgi toplamak için araştırmacı tarafından geliştirilmiş ‘Kişisel Bilgi Formu’ nun yanında ‘Beck Umutsuzluk Ölçeği’ ile ‘Aile Değerlendirme Ölçeği’ kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin umutsuzluk durumlarıyla, algılanan aile işlevsellikleri arasında anlamlı bir ilişki görülmezken, devlet okulunda okuyan öğrencilerin, özel okulda okuyan öğrencilere göre umutsuzluk düzeylerinin daha yüksek olduğu görülmüştür.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF