image.jpg

Derginin Adı: Eğitim Bilimleri Dergisi
Cilt: 2012/35
Sayı: 35
Makale Başlık: HAYATIN BİLGİSİNE İLİŞKİN DENEYİMLER SUNMA BOYUTUNDA HAYAT BİLGİSİ DERS KİTAPLARINDAKİ ÖRNEK OLAYLAR VE İŞLEVLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 26.02.2014
Okunma Sayısı: 1
Makale Özeti: Hayat Bilgisi ders kitapları, öğrencileri, yaşamla ilintili deneyimlerle karşılaştıracak, bu deneyimleri tartışmaları, sorgulamaları ve kişisel bir bakış geliştirmeleri noktasında önemlidir. Bu çerçevede Hayat Bilgisi ders kitaplarında kullanılan öğretim yöntemlerinden biri olan örnek olayın nicelik ve nitelik olarak nasıl kullanıldığı araştırmanın temel amaçlarından biridir. Bu amaçla 11 Hayat Bilgisi ders kitabı, doküman incelmesine tabi tutularak örnek olayın kullanılması boyutunda irdelenmiştir. Yine Hayat Bilgisi ders kitaplarını kullanan 65 öğretmenle de, ders kitaplarında yer alan örnek olaylara ilişkin bakış açılarını öğrenmek ve sınıfta nasıl kullandıklarıyla bağlantılı görüşlerini almak üzere görüşme yapılmıştır. Doküman incelemesi ve görüşmeden elde edilen veriler içerik analizine tabi tutularak analiz edilmiştir. Araştırma sonuçları örnek olayın Hayat Bilgisi ders kitaplarında en çok kullanılan öğretim yöntemi olduğunu; öğretmenlerin eski sistemin ders kitaplarıyla karşılaştırdıklarında gelişimi olumlu olarak değerlendirdiklerini göstermektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF