image.jpg

Derginin Adı: Ahi Evran Üniversitesi Kirsehir Egitim Fakültesi Dergisi
Cilt: 2005/6
Sayı: 2
Makale Başlık: GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KIRŞEHİR’DE İLKÖĞRETİM
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 12.03.2011
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Primary schools are one of the main systems of Turkish National Education functioning in a very wide area including preparation of 7-14 year-old children to the next education step or to life which has considerable importance. In this piece of work which is written considering the fact that humanities and the education history are directly proportional and schools appearantly shape communities’ future the historical improvement of primary schools in Kırşehir, which are called as “obligatory education” throughout history and which are crucial for the future of communities, is discussed.
Alternatif Dilde Özet: ÖZET İlköğretim okulları 7-14 yaş grubundaki çocukların bir üst öğrenime ya da hayata hazırlanması gibi çok önemli bir görevi yerine getiren, geniş bir alanda işlerliği olan, Türk Millî Eğitiminin en temel sistemlerinden biridir. Eğitim tarihinin, insanlığın gelişim tarihleri ile doğru orantılı olduğu ve okulların, toplumların geleceklerini şekillendirdiği gerçeğinden hareketle kaleme alınmış bu çalışmada tarih boyunca “zorunlu eğitim” olarak nitelendirilen, milletlerin geleceği için hayatî bir önem arz eden ilköğretimlerin Kırşehir’deki tarihsel gelişimi ortaya konmaya çalışılmıştır.

PDF Formatında İndir

Download PDF