image.jpg

Derginin Adı: Akdeniz İnsani Bilimler Dergisi/Mediterranean Journal of Humanities
Cilt: 2011/1
Sayı: 1
Makale Başlık: Character Education in the Prevention of School Violence and as a Method for Promoting Academic Achievement
Makale Alternatif Dilde Başlık: Okullarda Şiddeti Engellemede ve Öğrenci Başarısını Sağlamada Kişilik Eğitimi
Makale Eklenme Tarihi: 27.03.2014
Okunma Sayısı: 8
Makale Özeti: When violence occurs in schools, the tendency is to apply restrictive and stringent punishments.Recently, studies suggested that promoting safety and prosocial student characteristics may be a viable strategy to prevent school violence. In particular, character education may serve as a method of prevention of aggression in schools. This article will review the literature on character education and explore how character education programs could influence learning and achievement in schools and promote learning and achievement.
Alternatif Dilde Özet: Okullarda şiddet çoğu zaman sınırlayıcı ve sert cezalarla karşılanır. En son çalışmalar güvenlik ve prososyal öğrenci özelliklerini desteklemenin okuldaki şiddeti önlemede başarılı bir strateji olduğunu göstermektedir. Özellikle, kişilik eğitimi okullardaki şiddeti önlemede yararlı olabilir. Bu çalışma, kişilik eğitimi hakkındaki çalışmaları taramakta ve bu tarz ders programlarının öğrenme, okul başarısı, olumlu öğrenci davranışı gibi istendik davranışlarla olan ilişkisini ortaya koymaktadır.

PDF Formatında İndir

Download PDF