image.jpg

Derginin Adı: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Cilt: 2021/23
Sayı: 40
Makale Başlık: Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Girişimcilik Araştırmaları: WoS ve RISC Veri Tabanlarına Dayalı Bir Değerlendirme
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.08.2021
Okunma Sayısı: 0
Makale Özeti: Serbest girişim ve özel mülkiyet piyasa ekonomisinin temel koşullarındandır. 1991 yılına kadar serbest girişimin yasak olduğu bir sistem içerisinde yer alan Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Sovyetler Birliği’nin dağılması ile bağımsızlıklarını ilan etmişler ve piyasa ekonomisine geçiş sürecine girmişlerdir. Girişimciliğin, söz konusu ülkeler için yeni bir olgu olması nedeniyle, siyasi ve akademik ortamlarda sık sık tartışılan konular içerisinde yer almıştır. Bölgede Rus dilinin hâkim olduğu dikkate alınırsa, konuyla ilgili yapılan bilimsel çalışmaların da ağırlıklı olarak bu dilde yürütüldüğü tahmin edilebilir. Bu çerçevede, çalışmanın temel amacı, 1991-2019 yılları arasında girişimcilik konusunda yayınlanan araştırmaların dünyadaki ve özellikle Orta Asya Türk Cumhuriyetlerindeki durumunu incelemek ve genel eğilimleri ortaya koymaktır. Çalışma WoS (Web of Science) ve RISC’i (Russian Index of Science Citation) de içine alan eLIBRARY.RU veri tabanlarında taranan dergilerde yayınlanan bilimsel makaleler ile sınırlı tutulmuştur. Araştırma sonucunda girişimcilik konusunda Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine ilişkin yayınların ve bu yayınların aldığı atıf sayılarının oldukça yetersiz düzeyde olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF