image.jpg

Derginin Adı: International Journal of Social Sciences and Education Research
Cilt: 2019/5
Sayı: 1
Makale Başlık: Fen bilgisi öğretmen adaylarının TÜBİTAK destek programlarına yönelik proje yazma/hazırlama becerilerinin gelişimi
Makale Alternatif Dilde Başlık: Alternatif dilde başlık bulunmamaktadır. There is no article title in another language.)
Makale Eklenme Tarihi: 4.11.2021
Okunma Sayısı: 3
Makale Özeti: Bu çalışma, TÜBİTAK Destek Programlarına yönelik proje hazırlama eğitiminin fen bilgisi öğretmen adaylarının proje yazma/hazırlama becerilerine etkisi araştırmaktadır. Bu amaçla hazırlanan eğitim öncesinde ve sonrasında öğretmen adaylarından bilim fuarlarına yönelik proje önerisi hazırlamaları istenmiştir. Bu araştırmada eylem araştırması kullanılmıştır. Öğretmen adaylarının proje önerileri eğitim öncesinde ve sonrasında araştırmacılar tarafından hazırlanan bir rubrik ile değerlendirilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, proje hazırlama eğitiminin fen bilgisi öğretmen adaylarının proje hazırlama/yazma becerilerini geliştirdiği, özellikle öğretmen adaylarını proje türü seçme konusunda ve kabul edilebilir proje yazma konusunda desteklediği görülmektedir.
Alternatif Dilde Özet: Alternatif dilde abstract bulunmamaktadır. (There is no abstract in another language.)

PDF Formatında İndir

Download PDF