image.jpg

Derginin Adı: Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt: 2014/12
Sayı: 1
Makale Başlık: TANZİMAT FERMANI’NDAN CUMHURİYET’E KÜLTÜR VE SANAT HAREKETLERİ
Makale Alternatif Dilde Başlık: DEVELOPMENTS IN ARTS AND CULTURE IN THE PERIOD BETWEEN TANZİMAT REFORMS AND THE REPUBLICAN ERA
Makale Eklenme Tarihi: 1.04.2014
Okunma Sayısı: 2
Makale Özeti: Tanzimat Fermanı ile başlayıp Cumhuriyet’in ilanına kadar olan zaman dilimini incelediğimiz bu çalışmada sözü edilen dönemler arasında görülen kültür ve sanat hareketleri ele alınmaktadır. Tanzimat Fermanı’nın ilanı ile batılılaşma siyasi bir şekil almaya başlar. Bu çalışmada Tanzimat Fermanı’nın ilanının ardından Osmanlı kültür ve sanat hayatında meydana gelen gelişmeler, yenilikler araştırılmış ve Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihe kadar olan süreç incelenmiştir.
Alternatif Dilde Özet: This paper presents an overview of the developments concerning arts and culture in a transformation period spanning from the Tanzimat Reforms to the Republican era. The Tanzimat Reforms as a whole represents the official attitude towards Westernization within the final decades of the Ottoman Empire. Within the scope of this study, a brief account of the transformations and novel approaches within the arts and culture is presented.

PDF Formatında İndir

Download PDF